Portfolio Book Club

Book Club

Designed by Studio Terrain and constructed by Terrain, The Book Club uses a variety of materials and creative use of space to transform a small backyard into an urban oasis. A low concrete wall is used to form a lounge space with a cantilevered Ipe bench and fire pit. Large format concrete pavers connect the lounge space to a dining and BBQ space protect from the elements by an overhead louvered roof. The use of synthetic turf along with native and adapted plant materials make this space the low maintenance, private, getaway our client was looking for.

Landscape Architect’s Note:

At the peak of Seattle’s COVID quarantine my client requested that we transform their backyard into an urban getaway where they could experience outdoor living in the comfort of their own home. We were able to get creative and comfortably incorporate all of the clients requests this modest Madrona backyard. - Lauren Galante

Location

Normandy Park, WA

Services Utilized

  • Flora Plants
  • Concrete
  • Landscape Construction
  • Material Handling
  • Hardscapes
  • Design
  • Studio Terrain

From our Clients

Related Posts

Stay connected, sign up for our newsletter.